Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Paul ten Brink benoemd tot Lid van Verdienste

    12 oktober 2024
    Paul ten Brink benoemd tot Lid van Verdienste

    In een volle kantine heeft voorzitter Andy Verstelle van SV KDO een eerbetoon gebracht aan Paul ten Brink voor zijn uitzonderlijke inzet voor de vereniging. Ten Brink, die zijn hele leven betrokken is geweest bij SV KDO, is door het hoofdbestuur benoemd tot Lid van Verdienste.

    In zijn toespraak prees Verstelle Paul voor zijn jarenlange toewijding aan de club. "Paul, je hebt letterlijk en figuurlijk hele generaties gevormd," zei de voorzitter. Als trainer, scheidsrechter, jeugdcoördinator en zelfs keeper liet Paul een blijvende indruk achter op vele spelers, die nu nog altijd met lof over hem spreken. "Je bracht niet alleen voetbaltechniek bij, maar ook teamspirit, doorzettingsvermogen en betrokkenheid."

    Paul stond altijd klaar om in te springen wanneer nodig, of het nu om een afwezige coach ging of een chaotisch jeugdprogramma op zaterdagochtend. Zijn inzet en humor, zoals de herinnering aan zijn rol als 'naked chef' tijdens een trainingskamp, worden nog altijd met een glimlach herhaald binnen de club.

    Naast zijn serieuze inzet voor het team, toonde Paul een ongekende loyaliteit. Zo reed hij op zondagochtend zonder aarzelen terug van een uitstapje met vrienden om zijn tweede team te coachen. Een ander gedenkwaardig moment was toen hij op 5 november 1999 net op tijd het veld verliet om bij de geboorte van zijn zoon Ivar te zijn.

    Met zijn benoeming tot Lid van Verdienste spreekt SV KDO zijn grote waardering uit voor alles wat Paul heeft betekend voor de club. "Jouw naam zal voor altijd verbonden blijven met de rijke geschiedenis van KDO," aldus Verstelle. De ceremonie werd afgesloten met een welverdiend applaus en een gezamenlijke toast op Pauls indrukwekkende bijdrage aan de vereniging.

    De volledige toespraak staat hieronder.

    Het is altijd bijzonder om iemand te mogen toespreken die zoveel heeft betekend voor onze vereniging. Maar vandaag is wel heel speciaal, want we eren iemand die al bijna een synoniem is geworden voor KDO: Paul ten Brink.

     Paul, je bent letterlijk een leven lang betrokken bij onze club. Van F-pupillen tot A-junioren, meisjes, senioren, je hebt ze allemaal voorbij zien komen en getraind. En wat is het prachtig om te horen dat al die spelers, nu nog steeds, met lof over je praten. Of het nu als trainer, scheidsrechter, jeugdcoördinator of zelfs als keeper was, je liet altijd je onmiskenbare stempel achter.

     Je hebt niet alleen de voetbaltechniek bijgebracht, maar ook de waarden van teamspirit, doorzettingsvermogen en betrokkenheid. Je hebt, letterlijk en figuurlijk, hele generaties gevormd.

    En eerlijk gezegd, Paul, als er een probleem was – of dat nu een last-minute afwezige coach was of een zaterdagochtend chaotisch jeugdprogramma – dan konden we altijd rekenen op de woorden: *"Pak ik wel even op."*

    Maar zoals we allemaal weten, is Paul niet alleen serieus. Nee, Paul houdt ook van een geintje. Zoals dat verhaal van het trainingskamp, waar je ineens de *"naked chef"* speelde – zonder dat de bewoners van het huis er iets van merkten! Dat zijn momenten die KDO-leden nog lang zullen herinneren met een grote glimlach op hun gezicht.

    Of die keer toen je, met een groep vrienden op stap, zonder pardon zondagochtend terugreed om je jongens van het tweede team te coachen, en daarna doodleuk weer terugging naar je vrienden alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Dat zegt alles over jouw loyaliteit aan de club.

    En dan is er nog die beroemde dag op 5 november 1999... Je stond net op het veld om een training te geven toen je er snel af werd gehaald, want Jeanette stond op het punt om te bevallen van Ivar. Dat had je bijna gemist, maar gelukkig was je nét op tijd. Kijk, dat noemen we nou pas echt *timing*!

     

    Paul, je komt uit het roemruchte keepersgeslacht ten Brink, en jouw liefde voor het spel en deze vereniging zit in je DNA. De vele rollen die je hebt vervuld, de talloze taken die je op je hebt genomen, en dat allemaal met een glimlach en een open hart. Dat maakt jou de ware definitie van een vrijwilliger.

    Nu je bent gestopt als vrijwilliger – iets waar we allemaal met spijt naar kijken – willen we stilstaan bij de onmisbare bijdrage die jij hebt geleverd aan SV KDO. Want laten we eerlijk zijn: zonder mensen zoals jij, bestaat een club als KDO niet.

    En daarom, Paul, hebben we als hoofdbestuur besloten om jou te benoemen tot Lid van Verdienste van onze prachtige vereniging. Een titel die je meer dan verdient, als dank voor alles wat je hebt betekend en nog steeds betekent voor ons allemaal.

    Lieve Paul, gefeliciteerd! Jouw naam zal voor altijd verbonden blijven met de rijke geschiedenis van KDO. Laten we daar vandaag samen op proosten!

Evenementen
Weer
  • 12,1°
    Zwaar bewolkt
    Vanuit het zuiden meer zon en warm
Buienradar.nl