<< Veldvoetbal nieuws
  • Strijdend MO15 pakt door winst de koppositie in van favoriet

26 september 2024
    Strijdend MO15 pakt door winst de koppositie in van favoriet

"Ze hebben gevochten als leeuwinnen" zo vatte coach Karel de wedstrijd eenvoudig samen. Het publiek was vermaakt met een enerverende wedstrijd.

Uit bij DSS in Haarlem kwamen de meiden van KDO eenvoudig op 2-0 achterstand. DSS had individueel kwaliteit. En wisten twee eenvoudige kansen ook beide te benutten. De meiden van KDO begonnen matig bij de club in Haarlem waar vrouwenvoetbal duidelijk leeft gezien de bezette velden met veel publiek. KDO moest de rust gebruiken om zich te herpakken. Coach Mike had de meiden duidelijk even " *aangezet* " in de rust. De inzet van het hele team moest omhoog. Zonder punten naar huis was onnodig en teleurstellend. Er werden ook een paar tactische aanpassingen gedaan. Het effect was direct zichtbaar. Na rust begon het te lopen. Het vertrouwen kwam in de ploeg wat zich uitte in vermakelijk voetbal. Onder een fel zonnetje werd door beide teams het tempo verhoogd dat op de verbeten gezichten duidelijk zichtbaar was. Het bleef lang spannend met vele kansen.

Uiteindelijk werd volhardend KDO beloond met doelpunten. Het hele deed in de tweede helft het gevraagde stapje extra.

De winst werd bescheiden gevierd. Niet alleen uit begrip voor een zichtaar teleurgestelde tegenstander. Zij moesten duidelijk verwerken wat er was zojuist was gebeurd. Ook werd de winst overschaduwed door twee polsbelessures. Zowel Perlei en Brit hadden pech in de duels. Beterschap meiden! Deze bevochten overwinning smaakt naar meer. Zaterdag aanstaande ontvangen deze leewinnen van KDO thuis Roda'23.